LUE: Aalto Henkilöstöpalvelut palvelee täysin normaalisti koronaviruksen aikana

Vinkit henkilöstövuokraukseen

Luotettavien ja ammattitaitoisten työntekijöiden sujuva saatavuus mahdollistaa nopean reagointikyvyn vaihtelevilla aloilla. Tarvetta tai kysyntää ei pysty aina ennakoimaan, ja monella alalla kausivaihteluilla on suuri merkitys. Yrityksille henkilöstövuokraus on merkittävä vaihtoehto pitää toimintakyky luotettavana ja vakaana eri olosuhteissa.

— Kaikkein tärkeintä on se, että rekrytoinnissa saadaan molempien osapuolien tarpeet kohtaamaan, Aallon asiakkuuspäällikkö Miika Marin kuvaa.

Henkilöstövuokrauksessa huomioitavia asioita:

1) Yrityksen kokonaiskuvan hahmottaminen

Rekrytoinnissa on tunnettava työelämää laajasti. Henkilöstövuokrauksella ei reagoida pelkästään lyhytaikaisiin tarpeisiin, niillä voidaan esim. paikata kausittaisia piikkejä tai laajentaa toimintaa. Siksi on tärkeää, että nykytilan lisäksi kartoitetaan sekä kehitetään ratkaisuja tulevaisuuden tarpeisiin.

— Pyrimme hahmottamaan kokonaistilanteen emmekä ainoastaan yhtä työpaikkaa tai projektia, ja teemme mahdollisiin lisärooleihin suosituksia tarpeen laajuuden perusteella, kertoo Marin.

2)  On kyse yhteistyöstä

Yhteistyöllä pystytään varmistamaan, että kokonaiskuva pysyy hallussa ja kommunikointi on jatkuvaa. Siksi sopivan kumppanin valinta on tärkeää. Tavoitteena on, että henkilöstövuokrauksen kautta tulleet työntekijät sulautuvat yrityksen toimintaan. Tiedossa täytyy olla paitsi työnkuva tarpeineen myös yrityksen arvot ja kulttuuri. Rekrytoinnissa on tunnettava sekä yritys, työnhakija että työelämä sekä osattava arvioida työarjen tarpeet ja vaatimukset.

3) Ratkaisuja myös hyvin tarkkoihin ja akuutteihin tarpeisiin

Henkilöstövuokrauksella haetaan monesti ratkaisuja nopeilla aikatauluilla ja tarkoilla vaatimuksilla. Tässäkin on tärkeää, että yhteistyössä arvioidaan yritysasiakkaan rekrytointitarve kokonaisvaltaisesti, ja konsultoidaan myös siinä, mihin rooliin ja millaista henkilöä tarvitaan. Myös rekrytointikanavien, verkoston ja haastatteluprosessien täytyy olla monipuolisia ja kattavia.

4) Luottamus ja joustavuus

Henkilöstövuokrausalalla keskinäinen luottamus ja joustavuus on keskeisessä asemassa. Aalto Henkilöstöpalveluiden palvelutakuu tuo turvallisuutta kaikille osapuolille. Sillä varmistetaan se, että työ ja tekijä sopivat yhteen.

5) Alan ja työntekijän tuntemus

Ymmärrys siitä, mitä tarpeita tietyissä rooleissa on ja millaisia henkilöitä siihen tarvitaan, on keskeinen osa rekrytointia. Tätä varten on tunnettava sekä ala, yritys että työntekijä.

— Meille on tärkeää, että tiedämme asiakasyrityksen käytännön liiketoiminnan niin työntekijän kuin asiakkaankin näkökulmasta. Jotta tehtävään voidaan löytää sopiva tekijä, on tiedettävä mitä työnkuvaan kuuluu, ja mitä se käytännössä edellyttää. Tämän vuoksi meillä on tapana tutustua asiakkaan työtehtäviin myös paikan päällä. Olen itse ollut tutustumassa työarkeen aina purku- ja maalaustöistä postin jakoon. Seuraamalla esimerkiksi lentokonekuormaajan tavallista arkea tutustumme annettavaan tehtävään paremmin ja pystymme etsimään osaajaa, joka sopii aidosti tehtävään, kertoo myynti-ja markkinointipäällikkö Petri Taipalo.

6) Vastuullisuus ja eettiset toimintatavat

Aalto Henkilöstöpalvelut on mukana Oikotien vastuullinen työnantaja -kampanjassa.

— Henkilöstövuokrauksessa on pidettävä huolta niin työnhakijasta kuin -antajastakin. Olemme aina tietoisia eri säädöksistä ja tutustumme myös asiakasyritystemme toimintaan. Meidän on pidettävä työntekijöistä huolta, jotta he pysyvät ja viihtyvät meillä, Marin kuvaa.

 

Aalto Henkilöstöpalvelut tarjoaa henkilöstöratkaisuja useille eri aloille, joilla kysyntä ammattilaisista käy joka päivä kovemmaksi. Palveluihin kuuluu henkilöstövuokrausta ja ulkoistuksia sekä myös suorarekrytointeja toimihenkilöille. Aalto Henkilöstöpalvelut toimittaa vuokrahenkilöstöä tarvittaessa ympäri Suomen.

 

 

Betonirakentamisen ammattilaisena meillä on kovat kriteerit työntekijöille. Haluamme taata laadun ja tehokkuuden.

Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöhömme ja ammattilaisiin, jotka olemme löytäneet Aallon voimalla.

Jarmo Puoliväli, Tuotantojohtaja, BETSET-YHTIÖT