LUE: Aalto Henkilöstöpalvelut palvelee täysin normaalisti koronaviruksen aikana

Suorarekrytointi – Rekrytointia suoraan yritykseen

Suorarekrytointi – Rekrytointia suoraan yritykseen - Suorarekrytointi - Blogi - Aalto Henkilöstöpalvelut & Personalhuset

Suorarekrytointi on toimeksianto, jossa rekrytoidaan työntekijä tai työntekijöitä suoraan asiakasyritykseen. Rekrytointiyritys toteuttaa asiakasyrityksen puolesta koko hakuprosessin. Kun asiakasyritys ulkoistaa rekrytoinnin rekrytointiyritykselle niin asiakasyritys voi keskittyä omaan toimintaansa ja tekemisiinsä, kun samalla heille etsitään sopivaa työntekijää. Asiakasyritys voi vaan odottaa rekrytoinnin tuloksia, sopivia ehdokkaita ja valita heistä heille sopivan työntekijän. Näin suorarekrytointi selitettynä ns. pähkinänkuoressa.

Suorarekrytoinnin eteneminen alusta loppuun

Suorarekrytointi alkaa asiakasyrityksen aloitteesta. Rekrytointiyritys aloittaa prosessin kartoittamalla asiakasyrityksen tarpeet ja sopii asiakkaan kanssa hakukriteerit. Kun kartoittaminen on tehty, niin alkaa itse hakuprosessi. Rekrytointiyritys aloittaa hakuprosessin tekemällä avoimesta työpaikasta työpaikkailmoituksen, jossa kerrotaan kaikki oleellinen tieto työnhaun kannalta.

Asiakasyritys voi halutessaan pysyä nimettömänä työpaikkailmoituksessa, mutta tämä voi rajoittaa hakijoiden määrää merkittävästi. Työnhakijat haluavat tietää, että mihin yritykseen ovat hakemassa, joten avoimuus tässä asiassa kannattaa, koska avoimuus lisää luotettavuutta. Kun työhakemuksia paikkaa kohtaan alkaa kerääntymään, aloittaa rekrytointiyritys työnhakijoiden haastattelut. Haastattelussa työnhakijoiden kyvyt ja sopivuudet arvioidaan, sekä mahdolliset referenssit tarkistetaan. Näiden työnhakijoiden joukosta valitaan parhaimmat ja sopivimmat ehdokkaat asiakasyritykselle. Asiakasyritys kutsuu ehdokkaat haastatteluun, jonka jälkeen asiakasyritys tekee päätöksensä ehdokkaiden suhteen. Mikäli ehdokas tai ehdokkaat valitaan, niin he työllistyvät suoraan asiakasyritykseen. Asiakasyritys voi myös pyytää lisää ehdokkaita, jos he eivät vielä ole täysin varmoja tekemään valintaa jo ehdotetuista.

Kuten aiemmin mainitsimme, niin rekrytoinnin ulkoistamisella asiakasyrityksen on helpompi valita sopiva työntekijä, koska rekrytointiyritys on jo tehnyt esikarsinnan työnhakijoista ja on ehdottanut vain parhaimpia vaihtoehtoja eteenpäin asiakasyritykselle. Työnhakijoita voi olla määrältään kymmenistä satoihin, haastattelut kestävät vähintään 30min per työnhakija, kommunikaation ylläpito työnhakijoihin + hakuprosessin vaiheista ilmoittaminen, mahdolliset jatkohaastattelut ja niin edelleen. Onneksi asiakasyrityksenä voit ulkoistaa tämän kaiken meille! 😊

Suorarekrytointi vs Suorahaku

Suorarekrytointia ei saa sekoittaa toisenlaiseen termiin ”Suorahaku”. Suorahaku (englanniksi Headhunting) on sopivan ehdokkaan tai ehdokkaiden etsimistä avoimena olevaan työtehtävään. Vaikka työpaikka ja työtehtävä on avoin, niin siitä ei ole kuitenkaan ilmoitettu julkisesti yrityksen kotisivuilla, vaan rekrytointiyritys etsii aktiivisesti sopivia osaajia esimerkiksi sosiaalisen median kanavia (LinkedIn & Facebook) käyttäen ja ottaa sopiviin henkilöihin yhteyttä tiedustellen kiinnostusta avoimena olevaan paikkaan. Suorahaut ovat yleensä olleet johto- tai asiantuntijatehtäviin, mutta poikkeuksiakin on.

Voit tutustua suorahakuun tarkemmin ja laajemmin meidän aiemmasta blogikirjoituksestamme, Suorahaku (Headhunting) – Suorahakuprosessi alusta loppuun.

Mikäli olet kiinnostunut hyödyntämään suorarekrytointia tai suorahakua, niin ole meihin yhteydessä! Voit jättää meille yhteydenottopyynnön niin olemme sinuun yhteydessä niin pian kuin on mahdollista!

Tutustu meidän uudistettuun rekrytointitiimiimme! Uusi rekrytointitiimimme palvelee asiantuntijoiden sekä toimihenkilöiden rekrytoinneissa

Kirjoittaja: Sami Kyngäs, Aalto Henkilöstöpalvelut

Paras firma missä itse olen työskennellyt. Teillä otetaan myös ihmisenä huomioon ei vaan työntekijänä ja on yleisesti hyvä henki.

Aallon harjalla on siis hyvä ratsastaa loppuun saakka kohti auringon laskua

Aallon pitkäaikainen työntekijä: Kimi Seba Siermala