Suorarekrytointi

Rekrytointiprosessi on Aalto Henkilöpalveluiden syvintä osaamista. Rekrytoimme asiakkaillemme osaajia johto- ja esimiestehtäviin, toimihenkilötasolle ja suorittavalle tasolle.

Olemme kehittäneet tätä prosessia vuosien ajan vastaamaan asiakkaidemme tarpeita. Tärkeintä toiminnassamme on tunnistaa työntekijän ominaisuudet ja asiakasyrityksen yrityskulttuuri, toimintatavat ja arvomaailma.

Hoidamme prosessin alusta loppuun, käytössämme ovat mm. kaikki hakumediat, työntekijöiden luonne- ja soveltuvuustestaukset mm. DISC-analyysit, kompetenssitestaukset ja profiloinnit. Hyödynnämme myös jokaisessa toimeksiannossa omien, kokeneiden psykologiemme osaamista ja ammattitaitoa, joille asetamme korkeimmat mahdolliset laatutavoitteet.

SUORAHAKU

Yksilöllinen ja luottamuksellinen hakumenetelmä rekrytoitaessa henkilöitä yrityksen avainpaikoille. Se on täsmämenetelmä, jolla haku suunnataan juuri toivottujen ehdokkaiden löytämiseksi. Se tavoittaa henkilöt, jotka eivät ehkä muutoin ilmaisisi kiinnostustaan ao. tehtävään. Sitä käytetään mm. silloin, kun etsitään henkilöä toimeksiantajan kontaktipinnan ulkopuolelta tai, kun halutaan välttää yrityksessä avoimena olevan tehtävän täyttämiseen liittyvää julkisuutta.

ANNAMME PALVELUTAKUUN

Annamme jokaiselle rekrytoinnillemme takuun. Jos etsimämme työntekijä joudutaan irtisanomaan hänestä johtuvista syistä alle 4 kuukauden sisällä aloituksesta, etsimme hänen tilalleen uuden henkilön veloituksetta.

Pirjo Häyhä-Salovaara
Rekrytointikonsultti 
pirjo.hayha-salovaara@aaltovoima.fi
050 563 0155

Kysy lisää

Aloitin työt Aalto Henkilöstöpalveluissa vuonna 2009 aluksi kirvesmiehenä. Eka projekti oli Kulosaaren koulun saneeraus. Sen jälkeen työmaita on ollut useita kymmeniä, ja työttömänä en ole ollut päivääkään.

Niko, Rakennustyöryhmän vetäjä