Joustorekrytointi

JOUSTOREKRYTOINTI

Hyvä tapa vakinaistaa työntekijä itselle määräaikaisen vuokrasuhteen lopuksi on joustorekrytointi. Se antaa sekä työnantajalle että työntekijälle mahdollisuuden tarkastella kehittyisikö työsuhde pidempiaikaiseen yhteistyöhön. Joustorekrytoinnin kesto voi olla esimerkiksi 4, 6 tai 12 kk.

Palvelua käytetään paljon mm. teollisuuden laaja-alaisissa tehtävissä, joissa työntekijän ammattitaito ja työtehtävien sisällön laajuus selviävät vasta pidemmän ajan kuluessa.  Tämä palvelumalli soveltuu myös tilanteeseen, jossa yrityksen sisällä täytyy odottaa rekrytointiluvan saamista ylemmältä johdolta.

ANNAMME PALVELUTAKUUN

Annamme jokaiselle rekrytoinnillemme takuun. Jos etsimämme työntekijä joudutaan irtisanomaan hänestä johtuvista syistä alle 4 kuukauden sisällä aloituksesta, etsimme hänen tilalleen uuden henkilön veloituksetta.

Kysy lisää

Aloitin työt Aalto Henkilöstöpalveluissa vuonna 2009 aluksi kirvesmiehenä. Eka projekti oli Kulosaaren koulun saneeraus. Sen jälkeen työmaita on ollut useita kymmeniä, ja työttömänä en ole ollut päivääkään.

Niko, Rakennustyöryhmän vetäjä