LUE: Aalto Henkilöstöpalvelut palvelee täysin normaalisti koronaviruksen aikana

LinkedIn & työnhaku – 7 vinkkiä, jotka tekevät LinkedIn-profiilistasi paremman

LinkedIn & työnhaku – 7 vinkkiä, jotka tekevät LinkedIn-profiilistasi paremman

LinkedIn & työnhaku – 7 vinkkiä, jotka tekevät LinkedIn-profiilistasi paremman

Tiedätkö mikä on tärkein sosiaalisen median kanava työntekijälle ja työnhakijalle? Vastaus on LinkedIn. LinkedIn on työelämän verkostoitumiskanava ja me kaikki tiedämme kuinka tärkeää, verkostoituminen on työnhaun kannalta. Mitä enemmän ihmisiä tunnet, mitä enemmän verkostoidut LinkedInissa niin sitä paremmalla mallilla sinun työllisyytesi ja työllisyysnäkymät ovat.

 

LinkedIn on varmasti monilla tuttu kanava, mutta niille keille ei ole niin käydään muutama perusasia läpi. LinkedInin idea on luoda oma profiili, jonka sisältö on verrattavissa esimerkiksi sinun ansioluetteloosi. Kyseessä on siis ns. virtuaalinen CV, joka on kaikkien nähtävillä ja luettavissa. Tietojen näkyvyyttä voi halutessaan rajoittaa eri kontakteilta, jos niin haluaa tehdä. Niin kuin aiemmin tuossa mainitsin, niin verkostoituminen on LinkedInin oleellisimmista toiminnoista. Tavoitteena on luoda omalle profiilille mahdollisimman paljon näkyvyyttä, jotta muut käyttäjät (mm. työnantajat, rekrytoijat) löytäisivät profiilisi todennäköisemmin.

 

Työnhaku ei ole ainut asia mihin LinkedInia voi hyödyntää. LinkedIn toimii kuten muutkin sosiaalisen median kanavat, joten käyttäjät voivat tutustua ja keskustella muiden käyttäjien kanssa yksityisesti tai julkisesti. LinkedInissa on suositeltavaa liittyä erilaisiin ryhmiin, koska ryhmät tarjoavat arvokasta tietoa liittyen työnhakuun, SoMen hyödyntämiseen, henkilöbrändäykseen sekä asiantuntijabrändin luomiseen. Eli LinkedIn on myös paikka, jossa voi kehittää itseään, tuoda osaamista esiin ryhmissä ja olla ajan tasalla työelämään liittyvistä tapahtumista.

 

Millä asioilla voi tehdä omasta LinkedIn-profiilista paremman? Seuraavaksi on vuorossa meidän 7-vinkkiä teille, joiden avulla voitte tehdä LinkedIn-profiilistanne paremman!

 

  1. Valitse edustava ja omalaatuinen profiilikuva

Profiilikuvan olisi hyvä olla edustava ja laadukas. Näin annat itsestäni asiantuntevan ja ammattimaisen kuvan. Tuo kumminkin kuvassa omaa persoonasi vapaasti esiin niin profiilisi varmasti erottuu muista profiileista. Jos sinulla ei ole harmainta aavistustakaan tai olet epävarma omasta profiilikuvastasi, niin voit halutessasi ottaa esimerkkiä muiden käyttäjien profiilikuvista.

 

  1. Täydennä ja lisää tietoja profiiliisi

Täydellisessä LinkedIn-profiilissa kaikki osiot on täytetty huolellisesti ja ajatuksella. Jos on joitakin kohtia, joita et voi tällä hetkellä täyttää (Saavutukset, todistukset, artikkelit jne.) niin täytä niitä sitä mukaan, kun pystyt täyttämään. Vähintään profiilin perusasioiden olisi hyvä olla kunnossa, kuten otsikot, tiivistelmät, työhistoria, koulutustausta ja oma osaamisesi. Tärkeintä on muistaa pitää profiilisi ajan tasalla, joten muista palata profiiliisi tasaisin väliajoin muokataksesi sitä.

 

  1. Verkostoidu ja ole aktiivinen

Kuten aiemmin mainitsin, niin LinkedIn on verkostoitumiskanava ja työnhaun kannalta tärkeä. Verkostoitumalla saat laajemman kontaktiverkoston ja mitä laajempi se on, niin sitä varmemmin saat apua esimerkiksi työnhakuusi liittyen, kun sitä tarvitset. Suosittelen tarkastamaan ”People you may know”-osion tasaisin väliajoin, koska voit löytää sieltä jonkun vanhan tuttusi tai nykyisen työkaverisi, joka on vastikään liittynyt LinkedIniin. Verkostoitumista helpottaakseni on kannattavaa olla aktiivinen. Tykkää, jaa ja kommentoi muiden käyttäjien päivityksiä, artikkeleita ja saavutuksia, mutta muista myös tuottaa omaa sisältöäsikin, johon muut voivat reagoida.

 

  1. Käytä ja lisää avainsanoja profiiliisi

Avainsanat ovat yksinkertaisuudessaan termejä tai niiden yhdistelmiä, joilla ihmiset hakevat tietoa netistä. LinkedInissa tärkeimpiä avainsanojat ovat ne, jotka liittyvät ammattiosaamiseen, kuten esimerkiksi sales, marketing, designer ja technician. Käyttämällä avainsanoja profiilissani varmistat, että tulet löydetyksi niillä sanoilla. Avainsanojen tärkeys korostuu erityisesti suorahaun (Headhunting) yhteydessä. Suorahaussa rekrytoijat etsivät aktiivisesti sopivaa osaajaa avoimena olevaan työpaikkaan. Eli varmista, että käytät oman ammattiosaamisesi sanoja profiilissani, niin tulet löydetyksi!

 

  1. Muista suositella muita ja pyydä suosituksia

Yksi tärkeimmistä asioista ansioluettelossa on suosittelijat ja se sama pätee myös virtuaalisessa CV:ssä. Suositukset rakentavat luottamusta ja kertovat sinun osaamisestasi. Suosituksia kannattaa pyytää esimerkiksi vanhoilta ja nykyisiltä työkavereilta, jotka oikeasti tuntevat sinut ja osaamisesi. Suosituksia pyytäessä pitää muistaa vanha sanonta, joka menee näin, ”Jos ei anna, ei saakaan” eli suosittele ja vahvista myös muiden osaamista niin todennäköisesti he tekevät saman vastapalveluksena sinulle.

 

  1. Luo ja lisää sisältöä profiiliisi

Kirjoittamalla artikkeleita ja jakamalla niitä eri ryhmiin luot sisältöä ja asiantuntijuutta. Voit myös lisäillä mediasisältöä profiiliisi esimerkiksi YouTubesta, jos sinulla on esimerkiksi video-CV siellä tai jotain muuta videopohjaista materiaalia. Hyvien sisältöjen jakaminen auttaa sinua keräämään ja luomaan uskottavuutta, sekä tunnettuutta. Voit esimerkiksi lisätä opinnäytetyösi omaan profiiliisi ja näin kertoa omasta osaamisestasi.

 

  1. Tarkista, että olet viimeistellyt profiilisi

On olemassa muutamia asioita mitä osa käyttäjistä ei muista tai ei ymmärrä lisätä LinkedIn-profiiliinsa. Näitä asioita on esimerkiksi kansikuvan valitseminen ja lisääminen, sekä oman profiilin URL-osoitteen muutos. Molemmat näistä kahdesta ovat tärkeitä.

Kansikuva on tärkeä, koska se on ensimmäinen asia, joka sivullasi nähdään ja on siis osa ensivaikutelmaa sinusta. Kansikuva on myös loistava tapa kertoa profiilissasi vierailevalle rekrytoijalle visuaalisesti enemmän itsestäsi, persoonastasi, omasta osaamisestasi tai saavutuksistasi.

Oman profiilin URL-osoitteen muutos on tärkeä, koska perus URL-osoite ei ole mikään helpoin muistettava tai kirjoitettava. Muuttamalla URLin loppuosan omaksi nimeksesi tai joksikin muuksi henkilökohtaiseksi, saat profiilisi URL-osoitteesta ainutlaatuisen, siistin ja helposti muistettavan. Jos sinulla on tapana lisätä sähköisesti lähetettävään ansioluetteloosi LinkedIn-profiilisi kirjoitettuna linkkinä, niin tällä tavoin saat siitä siistimmän ja ammattimaisemman.

 

Sitten vielä pieni vinkki liittyen työnhakuun! Jos etsit töitä tai uusia tuulia työurallesi, niin muista tehdä pieni muutos profiiliisi. Klikkaamalla ”Open to new opportunities”-painiketta ilmoitat rekrytoijille ja työnantajille olevasi avoin uusille mahdollisuuksille työurallasi. Painike löytyy ”Muokkaa profiiliasi”-painikkeen kautta.

 

Kirjoittaja: Sami Kyngäs, Digital Marketer

 

Betonirakentamisen ammattilaisena meillä on kovat kriteerit työntekijöille. Haluamme taata laadun ja tehokkuuden.

Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöhömme ja ammattilaisiin, jotka olemme löytäneet Aallon voimalla.

Jarmo Puoliväli, Tuotantojohtaja, BETSET-YHTIÖT