LUE: Aalto Henkilöstöpalvelut palvelee täysin normaalisti koronaviruksen aikana

Kuinka kirjoitat hyvän CV:n? – Ansioluettelon sisältö ja rakenne

Kuinka kirjoitat hyvän CVn – Ansioluettelon sisältö ja rakenne - CV & Ansioluettelo - Blogi - Aalto Henkilöstöpalvelut & Personalhuset

Ensinnäkin hyvä CV eli ansioluettelo pitää sisällään kaiken olennaisen tiedon haettavan työpaikan kannalta. Hyvän ansioluettelon tekeminen saattaa tuntua hankalalta ja raskaalta, mutta hyvä CV on kaiken sen eteen tehdyn vaivan arvoinen. CV on normaalisti se ensimmäinen dokumentti, jonka pohjalta haastattelijat ja rekrytoijat muodostavat ensivaikutelmaansa työnhakijasta.

Tässä blogikirjoituksessa käymme läpi hyvän CV:n sisällön ja rakenteen. Ota vinkit talteen ja hyödynnä niitä omassa ansioluettelossasi!

Perusasiat ensiksi kuntoon ansioluettelossa

Tiettyjen perusasioiden pitää aina löytyä CV:stä kuin CV:stä. Aloitetaan yksinkertaisesta, mutta samalla tärkeästä asiasta kuin yhteystiedot. Osalle teistä asian mainitseminen voi tuntua hassulta tai turhalta, mutta osalta työnhakijoilta nuo yhteystiedot ovat jääneet puuttumaan kokonaan tai jäänyt osin vajavaiseksi tai jopa virheelliseksi. Muista siis aina lisätä yhteystietosi ansioluetteloon ja tarkista niiden olevan myös täysin oikein.

Jos sinulla on olemassa LinkedIn-profiili, niin lisää yhteystiedot kohtaan suora linkki profiiliisi. LinkedIn-profiili toimii ns. virtuaalisena CV:nä, joka on kaikkien nähtävillä ja luettavissa LinkedInissä. Jos sinulla ei vielä ole profiilia LinkedInissä, niin suosittelen tekemään sen, koska LinkedIn toimii työelämän verkostoitumiskanavana ja kyseisellä sosiaalisen median kanavalla kohtaavat niin työnhakijat, työntekijät kuin myös yrittäjät ja yritykset. Mitä enemmän kasvatat verkostojasi, niin sitä helpompi sinun on jatkossa työllistyä ja edetä urallasi! Mikäli tarvitset vinkkejä LinkedIn-profiiliasi varten, niin lue meidän kirjoituksemme aiheesta,LinkedIn & Työnhaku – 7-vinkkiä, jotka tekevät LinkedIn-profiilistasi paremman”.

Toinen perusasia on tallentaa CV .pdf-muotoiseksi ja lähettää tämä versio liitteenä rekrytoijalle. Perus .doc-muoto käy myös, mutta .pdf-muoto on paljon tyylikkäämpi, toimivampi ja yleisemmin käytössä. Ennen lopullisen version ulosottoa ja jakamista on hyvä oikoluettaa ansioluettelo kaverillasi tai tuttavallasi, koska omille kirjoitusvirheilleen tulee sokeaksi, varsinkin kun ansioluettelon viimeistelyyn ja työstöön on käyttänyt paljon aikaa.

Muokkaa ansioluetteloasi hakemasi työpaikan mukaan

Kaikista tärkein asia ansioluettelon tekemisessä on tietää, että kenelle ja mitä työpaikkaa varten se on tarkoitettu. CV:tä kannattaakin muokata aina hakemansa työpaikan mukaan. Mikäli ansioluettelo on vielä kovin laiha sisällöltään, niin on suotavaa tuoda esiin muilla tavoin ominaisuuksiasi, jotka tekisivät sinusta hyvän valinnan juuri tähän hakemaasi työpaikkaan. Mikäli tilanne on päinvastainen eli työkokemusta ja osaamista on laajasti alalta, niin kannattaa CV:tä karsia sisällöltään niin, että kaikkein tärkein ja olennaisin työkokemus, sekä osaaminen on helposti nähtävissä.

Ansioluetteloa tehdessä kannattaa huomioida, että sen tyyli voi vaihdella alasta riippuen. Etenkin luovilla aloilla arvostetaan enemmän visuaalisesti näyttäviä ansioluetteloita kuin esimerkiksi rakennusalalla. Luovalle alalle haettaessa käytetään yleensä visuaalista CV:tä. (Kerromme visuaalisesta CV:stä myöhemmin lisää, teksti työn alla)

Kirjoita hyvä profiiliteksti, joka antaa hyvän kokonaiskuvan sinusta

Hyvä ansioluettelo pitää sisällään profiilitekstin eli esittelytekstin, joka antaa kokonaiskuvan sinusta pähkinänkuoressa. Profiilitekstin sisältöön kannattaa siis panostaa. Hyvä ensivaikutelma tehdään jo esittelytekstissä ja sen tulisi olla sellainen, että se herättää rekrytoijan mielenkiinnon ja saa hänet haluamaan tutustua sinuun, sekä lukemaan ansioluetteloasi tarkemmin. Hyvän esittelytekstin pituus on muutamasta lauseesta noin yhteen kappaleeseen. Voit siinä kertoa tiivistetysti itsestäsi, osaamisestasi, koulutuksestasi ja mielenkiinnon kohteistasi.

Esimerkki profiili-/esittelytekstistä

”Sosiaalinen, innokas ja tulokselliseen myyntiin erikoistunut ammattilainen, joka panostaa erityisesti asiakastyytyväisyyteen. Vapaa-aikana osallistun erilaisiin verkostoitumistapahtumiin, matkustan ja tutustun uusiin kulttuureihin, sekä harrastan aktiivisesti liikuntaa mm. jalkapalloa. Synnynnäinen tiimipelaaja, joka etsii jatkuvasti uusia jännittäviä haasteita työelämän parista. ”

Kerro työkokemuksestasi ja koulutuksestasi laajemmin, älä vain listaa asioita!

Valitse haettavan työpaikan kannalta oleelliset työkokemukset ja koulutukset. Avaa työkokemuksia ja koulutuksia muutaman lauseen verran kerronnallisesti eli käyttämällä minämuotoa ja kertomalla asioista verbein. (Tein, vastasin, ylläpidin, kehitin, laadin, perehdytin, myin, opiskelin jne.) Näin sinusta saa aktiivisen ja oma-aloitteisen kuvan. Kertomalla laajemmin työkokemuksesta ja koulutuksesta rekrytoija saa paremman kuvan sinun osaamisestasi, koulutuksestasi ja saavutuksistasi. Hän saa myös hyvän käsityksen sinun roolistasi työpaikalla, tiimissä ja työyhteisössä. Rekrytoijat haluavat saada selville, että millainen työntekijä sinä hakijana olet.

Koulutusta on hyvä avata muun muassa kurssien ja/tai erilaisten projektien osalta, jotta rekrytoija saa paremman kuvan koulutustaustastasi. Esimerkiksi, jos kerrot olevasi tradenomi niin se ei kerro loppujen lopuksi paljoakaan eikä myöskään erota sinua mitenkään muista tradenomeista, joita on useita tuhansia Suomessa. Olitko vaihdossa, mitä projekteja sinulla oli, mikä oli kiinnostavin kurssi, mihin erikoistuit, kuuluitko opiskelijakuntaan, olitko tuutori ja niin edelleen.

Esimerkkejä työkokemuksen ja koulutuksen avaamisesta

4.1.2021 –

HR-assistentti (Työharjoittelu)

Aalto Henkilöstöpalvelut, Helsinki

Autan työssäni HR-konsultteja heidän jokapäiväisissä henkilöosaston tehtävissään, kuten työsuhdeasioissa, työajan ja palkanlaskennan seurannassa, haastattelujen järjestämisessä ja potentiaalisten työnhakijoiden ohjaamisessa heille.

18.5.2020 – 28.8.2020

Myyjä (Kesätyö)

Lidl Suomi, Helsinki

Palvelin asiakkaita, käsittelin ja purin tavaroita hyllyihin, työskentelin kassalla, autoin perehdyttämään uusia kesätyöntekijöitä ja tein tarpeen mukaan ylimääräisiä työvuoroja.

9/2019 – 5/2023 (arvio)

Tradenomi

Metropolia Ammattikorkeakoulu

Liiketalous ja erikoistuen myyntiin, sekä markkinointiin. Mielenkiintoisia kursseja ovat olleet mm. markkinoinnin automaatio, hakukonemarkkinointi ja verkon analytiikka Googlen työkaluilla, markkinointistrategian suunnittelu ja kehittäminen, Sosiaalisen median työkalut, sisällöt ja analytiikka, ja tuloksellinen markkinointi.

8/2015 – 6/2018

Ylioppilas

Töölön yhteiskoulun lukio

Ylioppilaskirjoituksissa kirjoitin pitkän englannin, pitkän saksan, pitkän matematiikan, äidinkielen, lyhyen ruotsin ja yhteiskuntaopin. Olin lisäksi myös vaihto-oppilaana Saksassa noin kuukauden ajan.

Kielitaitojen ja IT-taitojen kertominen

Merkitse ansioluetteloon kielitaitosi ja osaamasi IT-taidot, jotka ovat työn kannalta oleellisia. Voit halutessasi eritellä suullisen ja kirjallisen kielitaidon, jos niissä on eroja. Yleensä kielitaidon ilmaisemiseen käytetään asteikkoa: äidinkieli, erinomainen, hyvä, kohtalainen ja alkeet. Asteikkona voi käyttää myös CEF:iä tai CEFR:iä, jossa kielitaito merkitään tason mukaan: A1, A2, B1, B2, C1, C2. Tässä tapauksessa A1 ja A2 tarkoittavat kielen alkeiden hallintaa ja C1, sekä C2 tarkoittavat taitavaa ja korkeantasoista kielenkäyttäjää. Tarkempia määrityksiä tasoihin voit lukea täältä.

Erilaisten ohjelmistojen ja tietoteknisten taitojen listaaminen on nykypäivänä usein välttämätöntä. Varsinkin tietotekniselle alalle haettaessa on tärkeää ilmaista kokemuksensa eri ohjelmistoista, jotta rekrytoija tietää yhdellä silmäyksellä, onko sinulla vaadittavat taidot työssä suoriutumiseen. Toimistotyössä tarvitaan yleensä vähintään kokemusta eri MS Office ohjelmistoista, kuten Word, Excel, Outlook, Powerpoint jne. Luovalla alalla yleensä mainitaan muun muassa Photoshop, Illustrator, InDesign ja Premiere. IT-alalla voi mainita muun muassa Java, JavaScript, C++, SQL, HTML, CSS jne. Joskus päätös haastatteluun kutsumisesta voidaan tehdä vain yhden ohjelman osaamisen perusteella, joten varmista lopuksi, että olet kertonut kaiken oleellisen kokemuksesi hakemaasi työpaikkaa varten.

Suosittelijoiden merkitseminen ansioluetteloon

Keitä suosittelijat ovat? Suosittelijat ovat henkilöitä, jotka tuntevat sinut ja sinun osaamisesi työelämässä. He voivat vahvistaa osaamisesi ja kertoa sinusta rekrytoijalle minkälainen työntekijä olet. Rekrytoijat haluavatkin hyvin mielellään kuulla näkemyksiä työnhakijan suoriutumisesta aiemmissa työtehtävissä. Nykypäivänä paljon korostuukin verkostojen ja suhteiden merkitys työelämässä, koska nykyään jopa oletetaan, että edes joku suosittelija löytyy ansioluettelosta.

Jos sinun ansioluettelostasi ei vielä löydy suosittelijaa, niin rohkeasti kysy vanhoilta työkavereiltasi tai esimiehiltäsi, jos joku heistä olisi valmis olemaan suosittelijasi. Usein suosittelijaksi alkamisessa ei nähdään mitään ongelmaa, joten todennäköisyydet ovat tässä asiassa puolellasi. Lisää tietoa suosittelijoista voit lukea meidän aiemmasta blogikirjoituksestamme, ”Suosittelijat & Työnhaku – Suosittelijoiden merkitys työnhaussa”.

Näillä vinkeillä saat rakennettua hyvän CV:n, ansioluettelon! Palaamme aiheen pariin vielä myöhemmin Video CV:n ja Visuaalisen CV:n muodossa!

Kirjoittaja: Sami Kyngäs, Aalto Henkilöstöpalvelut & Personalhuset

Paras firma missä itse olen työskennellyt. Teillä otetaan myös ihmisenä huomioon ei vaan työntekijänä ja on yleisesti hyvä henki.

Aallon harjalla on siis hyvä ratsastaa loppuun saakka kohti auringon laskua

Aallon pitkäaikainen työntekijä: Kimi Seba Siermala