LUE: Aalto Henkilöstöpalvelut palvelee täysin normaalisti koronaviruksen aikana

Henkilöstövuokraus – Vuokratyövoimaa helposti, nopeasti ja kustannustehokkaasti

Henkilöstövuokraus – Vuokratyövoimaa helposti, nopeasti ja kustannustehokkaasti - Aalto Henkilöstöpalvelut
Henkilöstövuokraus – Vuokratyövoimaa helposti, nopeasti ja kustannustehokkaasti

Monet yritykset turvautuvat entistä enemmän henkilöstövuokraukseen nykyaikana. Syitä on monia, mutta suurimpina syinä on helppous, nopeus, kustannustehokkuus ja riskittömyys. Henkilöstövuokraus sopii niin lyhytaikaisiin kuin myös pitkäaikaisiin tarpeisiin. Etenkin yllättävissä lisätyövoiman tarpeissa henkilöstövuokraus on se ensimmäinen vaihtoehto.

Onko sinulla sattumoisin tarpeita lisätyövoimalle? Jos näin on, niin olemme valmiita auttamaan sinua! Me Aalto Henkilöstöpalveluilla tarjoamme sinulle ratkaisut työntekijätarpeisiisi alalle kuin alalle. Henkilöstövuokrauksen lisäksi teemme myös rekrytointeja, jolloin me etsimme sinulle sopivat ehdokkaat avoimeen työpaikkaasi. Rekrytoinnin yhtenä etuna voidaan mainita vaivattomuus eli voit rauhassa keskittyä yritykseesi, sillä aikaa, kun me etsimme sinulle ehdokkaita. Ole yhteydessä meihin suoraan puhelimitse (020 746 6750) tai jätä meille yhteydenottopyyntö, jossa kerrot työvoimatarpeistasi enemmän.

 

Henkilöstövuokraus ja sen oikeussuhteet

Henkilöstövuokrauksen työntekijöitä kutsutaan vuokratyöntekijöiksi ja ovat siis näin vuokratyövoimaa. Mitä vuokratyö sitten oikeastaan on? Vuokratyö eroaa perinteisestä työvoiman palkkaamisesta, koska työntekijät ovat edelleen henkilöstöpalveluyrityksen työntekijöitä, mutta tekevät työsuoritteet itse asiakasyrityksessä. Seuraavaksi käymme tätä asiaa hieman tarkemmin läpi.

Vuokratyösuhde on ns. kolmikantasopimus, jossa vuokratyöntekijän varsinainen työnantaja on itse henkilöstövuokrausyritys. Henkilöstövuokrausyritys tekee työsopimuksen työntekijän kanssa, vastaa työehtosopimuksiin liittyvistä asioista ja maksaa vuokratyöntekijän palkan. Työnjohto-oikeus eli ns. direktio-oikeus ja tietyt työnantajavelvoitteet ovat työvoiman käyttäjäyrityksellä. Vuokratyöntekijällä on velvollisuus vastata omasta työsuorituksestaan käyttäjäyrityksessä.

Kolmikantasopimus Vuokratyö Henkilöstövuokraus – Vuokratyövoimaa helposti, nopeasti ja kustannustehokkaasti - Aalto Henkilöstöpalvelut

Käyttäjäyrityksen (Asiakasyrityksen) velvollisuudet

Käyttäjäyrityksen velvollisuuksiin kuuluu mm. vuokratyöntekijän perehdyttäminen varsinaiseen työhön ja sen työolosuhteisiin, opastaminen työturvallisuuteen työpaikalla, työvuorojen sijoittaminen, työaikajärjestelyt, tiedonantovelvollisuus henkilöstövuokrausyritykselle ja velvollisuus antaa vuokratyöntekijän työtaidosta ja käytöksestä tietoa työtodistusta varten.

Käyttäjäyritys siis johtaa ja valvoo työn suorittamista. Käyttäjäyrityksen velvollisuudet loppuvat viimeistään siinä vaiheessa, kun asiakassopimus työvoiman vuokrauksesta henkilöstövuokrausyrityksen kanssa päättyy.

 

Henkilöstövuokrauksen ja vuokratyön hyödyt

Kuten aiemmin mainitsimme, niin henkilöstövuokraus on nopeaa, helppoa ja kustannustehokasta. Sinun ei tarvitse vaivata päätäsi haastattelu- tai rekrytointiprosesseilla, vaan voit keskittyä omaan työhösi ja odottaa henkilöstövuokrausyrityksen ehdottamia vuokratyöntekijöitä. Saat osaavan vuokratyöntekijän haluamaksesi ajaksi ja maksat vain tehdystä työstä.

Yrittäjällä voi olla hankaluuksia ennakoida kysynnän muutoksia, mutta henkilöstövuokrauksen avulla yrittäjä saa tarvittavaa joustavuutta työvoiman ja siitä aiheutuvien kulujen suhteen. Kun lisätyövoiman tarve loppuu, niin sinun ei tarvitse kuin ilmoittaa siitä henkilöstövuokrausyritykselle ja itse vuokratyöntekijälle. Henkilöstövuokrausyritys kutsuu vuokratyöntekijän takaisin ja siirtää hänet toiseen käyttäjäyritykseen. Vuokratyöntekijöitä voi myös halutessaan rekrytoida omaan yritykseen, vuokratyösuhteen aika toimiikin usein hyvänä koeaikana, jolloin yrittäjä voi rauhassa seurata vuokratyöntekijän työpanosta.

Tässä lyhykäisyydessään mitä henkilöstövuokraus ja vuokratyö pitävät sisällään. Jos sinulla heräsi kiinnostus henkilöstövuokrausta kohtaan tai sinulla on tällä hetkellä tarve lisätyövoimalle yrityksessäsi, niin olethan meihin yhteydessä! Kerro meille lisätyövoimatarpeesi yhteydenottolomakkeella tai sitten puhelimitse, 020 746 6750.

 

Kirjoittaja: Sami Kyngäs, Aalto Henkilöstöpalvelut

Paras firma missä itse olen työskennellyt. Teillä otetaan myös ihmisenä huomioon ei vaan työntekijänä ja on yleisesti hyvä henki.

Aallon harjalla on siis hyvä ratsastaa loppuun saakka kohti auringon laskua

Aallon pitkäaikainen työntekijä: Kimi Seba Siermala