LUE: Aalto Henkilöstöpalvelut palvelee täysin normaalisti koronaviruksen aikana

Arjen sankarit työelämän murroksen keskiössä ja kriisissä

 

Työelämän murroksen asiantuntija Jake Aalto on uransa aikana päässyt läheltä seuraamaan erilaisten trendien kehittymistä ja muuttumista sekä yllättävien tilanteiden vaikutusta työelämään. Hän on perustanut Aalto Henkilöstöpalvelut Oy:n 15 vuotta sitten.

Menestystarina sai alkunsa ideasta, joka syntyi Aallon itse ollessa vuokratyöntekijänä. Aluksi hän alkoi myydä omaa sekä lähipiirin osaamista eteenpäin henkilöstövuokrausmallilla. Nyt yrityksen liikevaihto on jo yli 21 miljoonaa euroa, ja se työllistää vuositasolla noin 600 ihmistä. Monikansallinen Otiga Group osti yrityksen vuonna 2016. Vuosien aikana Aalto Henkilöstöpalvelut on työllistänyt tuhansia eri alojen asiantuntijoita.

Työelämän muutos on avannut aina myös uusia paikkoja ja mahdollisuuksia. Työelämä on ollut jo ennen ajankohtaista isoa kriisiä merkittävässä murroksessa, ja etenkin nyt kaikilta osapuolilta tarvitaan joustoa ja toisten tukemista.

– Olemme ihmisten uralla tavallaan pelastusrenkaana — auttavana kätenä. Se on merkittävä osa kokonaisuutta, jonka vuoksi teemme tätä työtä. Työura on keskeinen osa meidän kaikkien elämää, siksi työmme on tärkeää ja merkityksellistä. Intohimonamme on edistää ihmisten työuria ja luoda uusia mahdollisuuksia, Aalto kertoo.

Henkilökohtaisen uran kehityskaaressa on myös uusiutuminen tärkeää, aina syntyy uusia maantieteellisesti mullistavia alueita, aloja, innovaatioita sekä uusia palveluita. Henkilöstövuokrausala on hyvin herkkä erilaisille markkinamuutoksille. Muutos avaa kuitenkin aina kaikille osapuolille myös uusia mahdollisuuksia.

 

Jake Aalto, Aalto Henkilöstöpalvelujen tj.

 

–  Viime vuosina työelämä on ylipäänsä siirtynyt murrokseen. Vaatimustaso on noussut ja kilpailu on kiristynyt. Nykyään pitäisi olla tosi kokenut ja nuori. Tämä yhtälö on kuitenkin erittäin haastava. Tilanne ei aina ole mustavalkoinen, ja meillä panostetaankin potentiaalin kokonaisvaltaiseen näkemiseen ja löytämiseen. Meille on syntynyt paljon hyvää kokemusta alan vaihtajien ja koulusta valmistuvien kanssa, pohtii Aalto.

Henkilövuokraus voi olla myös menestyksekästä pitkäaikaisten urapolkujen rakentamisessa. Aalto Henkilöstöpalvelut on saanut myös yhteydenottoja ihmisiltä, joita he ovat auttaneet jo vuosia sitten uran rakentamisessa. Tällaisia tilanteita syntyy esimerkiksi yllättävien kriisien aikana. Jo aiemmin muodostettujen luottamussuhteiden ansiosta uran rakentamisen jatkumo on luontevaa. Näin syntyy yhtälö, jolla työntekijää voidaan auttaa uralla eteenpäin jopa koko elämän ajan.

Ennennäkemätön kriisi koskettaa meitä kaikkia

— Olemme nyt uuden edessä tämän kriisin johdosta. Tällä hetkellä seuraamme tilannetta ja olemme varautuneet myös nopeisiin muutoksiin. Haluamme auttaa kaikkia ihmisiä, ja olemme tilanteen johdosta myös tarttuneen korvaaviin toimiin. Yrityksessä kartoitetaan jatkuvasti keinoja, jolla voimme osaltamme auttaa yhteiskuntaa. Teemme yhteistyötä kumppaneiden kanssa, koitamme helpottaa ihmisten arkea, ja tehdä hyviä tekoja. Säilytetään kaikki positiivisuus ja rauhallisuus, eikä turhaan panikoida. Kun kaikki tuemme toisiamme, pääsemme yhdessä nopeammin nousuun. Erittäin tärkeää on, että myös valtio tukee kaikilla mahdollisilla tavoilla nyt yrityksiä. Olemme joka tapauksessa positiivisin mielin. Muutos avaa aina myös uusia ovia ja mahdollisuuksia, Aalto tiivistää.

Betonirakentamisen ammattilaisena meillä on kovat kriteerit työntekijöille. Haluamme taata laadun ja tehokkuuden.

Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöhömme ja ammattilaisiin, jotka olemme löytäneet Aallon voimalla.

Jarmo Puoliväli, Tuotantojohtaja, BETSET-YHTIÖT